facebook tracking

Ny energi med global strategi

Hvorfor er det så spennende å jobbe i Columbus akkurat nå? Vi spurte nyansatte Samantha Moss og den mer erfarne Svein Åge Monsen, og fikk svar.

Columbus er et globalt selskap med kontorer over hele verden. For et halvt år siden lanserte ledelsen en ny, framtidsrettet strategi som samlet fagkompetansen i seks ulike business lines – forretningsområder – på tvers av landegrensene.

Det betyr at Svein Åge Monsen, som jobber som løsningsarkitekt i Commerce i Oslo, har fått tilgang til et stort, globalt fagmiljø, og arkitektkolleger både i Polen, England, India og hele Norden.

– Jeg har stor glede av å snakke med andre arkitekter. Vi møtes som regel på Teams, men for noen uker siden var jeg endelig i København igjen og møtte mine danske svenske og polske kolleger til et kick off sammen med kunde – for første gang siden korona. Det er veldig bra å møtes, både faglig og sosialt.

Samantha Moss ble ansatt som funksjonell konsulent i Dynamics i vår, samtidig med at den nye strategien ble lansert. Hun er svært begeistret for den nye måten å jobbe på:

– Nå er det kompetansen som er viktig, ikke hvor folk sitter. Når vi står fast i et prosjekt så kan vi si «han i England, han er råflink på dette. Vi tar med han». Det betyr at vi har tilgang på de beste ressursene i prosjektene våre.

Har du lyst til å bli kollega med Samantha i Dynamics? Se alle våre ledige stillinger her.

Samantha Moss og Svein Åge Monsen som prater sammen.

Store, nordiske kunder

Et av vekstområdene i Columbus er Commerce. På kundelista står store, norske og nordiske e-handelsaktører som XXL, Elkjøp Nordic, Mediq Danmark og den norske byggevarekjeden Bygger´n. Svein Åge forklarer suksessen slik:

– Store kunder ønsker komplekse løsninger, og vi er ikke er låst til én one-size-fits-all e-handelsplattform, slik mange av våre konkurrenter er. Vi jobber med Composable Commerce, som er en helt ny måte å bygge dynamiske og framtidsrettede e-handelsløsninger på. Her kan vi sette sammen de beste systemene til en unik og fleksibel e-handelsløsning som løser kundens behov. Det gjør både arbeidshverdagen mer interessant, og vi får jobbe med de mest spennende kundene i markedet, sier Svein Åge.

Har du lyst til å utvikle de beste e-handelsløsningene sammen med oss? Se alle de ledige stillingene her.

Samantha jobber også i et stort nordisk prosjekt, med et team bestående av konsulenter fra både Norden og India. Det har absolutt sine fordeler:

– Vi skal lage en løsning for Schibsted i Danmark, og da er det veldig nyttig at vi har med en dansk konsulent som har erfaring med slike løsninger, forteller hun.

Digitalt møte i et globalt prosjekt.

Rom for faglig utvikling

Den teknologiske utviklingen går kjapt, og derfor legges det stor vekt på faglig utvikling. Både i teamene og individuelt. I løpet av det første halvåret i Columbus har Samantha Moss gjennomført to kurs på det interne opplæringsprogrammet Columbus Academy. Nå er hun nettopp ferdig med et kurs om endringsledelse og holder på med et nytt om «Facilitation Mindset»

– Jeg er helt fersk som konsulent, så jeg er veldig glad for å få muligheten til å utvikle meg faglig. Hver dag lærer jeg minst én ny ting. For meg som er så nysgjerrig og har lyst til å lære noe nytt, er det helt perfekt, sier hun.

Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor