facebook tracking

Slik gjør du karriere i Columbus

Det er særlig en egenskap som kan gjøre at du stiger raskt i gradene, mener Runar Smedsvik-Vårdal. Her får du hans 5 beste tips til en spennende karriere i Columbus.

– Å ha lidenskap for faget er kanskje det aller viktigste for å gjøre karriere, sier Runar Smedsvik-Vårdal. Og han vet hva han snakker om. Han startet som nyutdannet utvikler i Columbus i 2008, og er nå Technical Director og leder for alle utviklerne i Dynamics.

– Jeg hadde lyst til å utvikle meg som konsulent da jeg startet i Columbus, og har grepet alle mulighetene for læring og utvikling jeg har fått underveis. Det handler om å rekke opp hånda og ta noen sjanser. 

Runar mener at det viktigste steget i karrieren var da han tok sjansen og sa ja til å bygge opp utviklermiljøet i India. 

 Det handlet mye om å forstå kulturforskjellene og bygge tillit og forståelse for hverandre i prosjektene. I dag er India-kontoret en enorm ressurs for oss, forteller han.

Som følge av dette arbeidet gikk han over til å bli teknisk løsningsarkitekt, hvor man blir et bindeledd mellom konsulentene som er ute og snakker med kundene og utviklerne som skal lage tilpasningene. En av de viktigste oppgavene er at man lager teknisk design som utviklerne forstår og at man følger opp kvaliteten på det som blir levert.

Runar Smedsvik i samtale med ansatt i Columbus.

Mange karriereveier i Columbus

At det er karrieremuligheter i selskapet er også administrerende direktør i Columbus, Erling Schjetne, et levende bevis på. Han var leder for Commerce i Norge og Polen før han tiltrådte som toppsjef i april 2020. Den samme karriereveien har toppsjefen i Columbus Sverige også tatt.

– Vi ønsker at folk skal få utviklingsmuligheter hos oss, og at det er mange karriereveier for dem som er motivert, sier Schjetne.

  Det har også Runar Smedsvik-Vårdal erfart. Etter seks år i Columbus, var tiden inne for enda et karrierehopp. Da ble jobben som leder for alle ERP-utviklerne i Dynamics ledig, og han tok en råsjans:

  – Jeg var yngst i teamet og hadde ingen ledererfaring utover en lang trenerkarriere i håndballen, så det var en «long shot», forteller Runar. Han fikk jobben, og det viste seg at det var ganske mange likheter mellom å lede et håndballag og en avdeling når det kommer til å bygge team og se hvert enkelt individ.

  – Min drivkraft som leder er at jeg liker å se at folk får utvikle seg. Og jeg er alltid på jakt etter å finne lidenskapen hos folk; hva trigger dem og hva er det de brenner for. Det er så mye lettere å bli faglig god og utvikle deg bra i teamet hvis du brenner for det du gjør.

   De samme prinsippene som han bygde opp India-kontoret med gjelder fortsatt:

   –  “Quality, communication and hard work” er like viktig I Norge som i India, understreker Runar Smedsvik-Vårdal.


   Ønsker du en spennende karriere i Columbus? Se alle våre ledige stillinger her

    Runars 5 beste karrieretips

    1. Vær sulten på ny kunnskap og faglig utvikling. Rekk opp hånden når du får tilbud om kurs og konferanser.

     2. Finn din lidenskap. Det er så mye lettere å holde deg oppdatert og øke kompetansen din hvis du brenner for faget ditt.

      3. Vær åpen med lederen din om hva som er målet ditt, og hvilken retning du vil utvikle deg. Da kan dere planlegge et løp sammen, og det er lettere for lederen din å skjerme deg slik at du får gjennomført sertifiseringer og lære noe nytt.

       4. Vær tålmodig. Når man starter i jobben kan man mye, men er ikke verdensmester. Det tar tid å bygge den riktige kompetansen.

        5. Bygg nettverk internt. Når kollegene dine ser at du jobber hardt, leverer kvalitet og kommuniserer godt i teamet, får du tillit og du blir en fagressurs som folk ønsker å samarbeide med.

        Lyst til å bli vår nye kollega? Se alle stillingene her.

         Teamtailor

         Karrierenettsted fra Teamtailor