Min erfaring med det internasjonale traineeprogrammet

For få dager siden fullførte jeg det internasjonale traineeprogrammet innenfor forretningsavdelingen M3 hos Columbus og det har vært 3 måneder med god kombinasjon av teori og praksis. Her er noen av mine erfaringer.


God kombinasjon av teori og praksis

Det hele startet med en 11-ukers opplæringsperiode i Linköping med en tildelt mentor hvor du får utvikle deg gjennom en god kombinasjon av teori og praksis ved å primært lære seg M3, et av verdens mest brukte ERP-systemer og deretter jobbe med systemet ute hos kunder sammen med en mentor. 
Jeg fikk faktisk muligheten til å få praktisk tilnærming ved å være med på et prosjekt under trainee-perioden. Dette var for meg en utrolig fin måte å forstå arbeidshverdagen og utfordringene som følger.


Valg av spesialisering

Etter 11 uker i Linköping med introduksjon innenfor alle fagområder valgte jeg innkjøp og produksjon som mitt videre spesialfelt. I tillegg til at jeg jobber med Optiva, som er ett PLM-system og ikke ett ERP-system. 

I mitt tilfelle valgte jeg å fordype meg mot innkjøp og produksjon, noe som omfatter en stor del av helheten av et selskap der både produksjon, forsyning, lager og leverandør og kundeforhold spiller en viktig rolle. Andre forretningsområder å velge mellom var for eksempel finans, kundeordre eller logistikk.

Jeg valgte denne retningen i M3 fordi den utgjør en stor og viktig del av den hverdagslige prosessen for et selskap. Min observasjon er at det er en økende etterspørsel av kompetanse innen innkjøp og produksjon ved at dagens forbrukere stadig blir mer produktorientert.

Spesialisering er en viktig del av konsulentrollen, men likevel er forretningsforståelsen og sosiale ferdigheter viktige egenskaper. 


Godt samspill med hverandre

Den aller beste måten å booste din egen kunnskap om M3 er å følge og samhandle med kolleger og ikke bare mentor. Som nyansatt kan det være mye som ikke er helt klart eller lett å forstå, derfor er det viktig med en åpen dialog med mentor og andre kolleger for å få et godt samspill. Godt samspill mellom kolleger er virkelig tilfellet i Columbus!

Sertifisering

Det siste momentet i traineeperioden er en sertifisering i M3 som består av to forskjellige deler. Første del er en overordnet del som tester din grunnleggende kunnskap i M3, mens den andre delen er mer i dybden og fokusert på ditt spesifikke felt. I mitt tilfelle innkjøp og produksjon.

Med disse erfaringene og sertifisering i M3, samt et marked i stadig utvikling ser jeg helt klart en spennende tid i møte!

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Columbus Norge?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@columbusglobal.com
  • Adnan
  • Alexander Tonelli
  • Alexandra
  • Anders
  • Andreas
  • Anthony
  • Atle
  • Aud Sissel
  • Birgitte
  • Carlos
Teamtailor

Career site by Teamtailor