Charlottes reise fra ERP-trainee til prosjektledelse

Nå har det gått syv måneder siden jeg startet som trainee i forretningsavdelingen M3 hos Columbus. Her er min reise fra trainee til prosjektledelse.

Jeg heter Charlotte Øverbekk og var blant 250 søkere som fikk muligheten til å gjennomføre iStones traineeprogram innenfor ERP-systemet M3. Hvert år er det mange dyktige søkere som kjemper om et lite knippe plasser. Målet med programmet er å få en helhetlig forståelse av alle områdene innen M3 og bli godt rustet for konsulentrollen.

1. Opplæringen

Opplæringen startet med tre intensive måneder i Sverige sammen med traineene fra resten av verden. Her gikk vi gjennom alle områdene i forretningssystemet M3 samt andre aspekter konsulentrollen innebærer. Det var også mye fokus på hvilke metoder iStone bruker i prosjekter, hva som skaper verdi for våre kunder og hvordan vi hjelper de å optimalisere sin virksomhet. Dette ga oss et godt innblikk i hvordan det er ute i felten, hvilke utfordringer som finnes og hva slags innvirkning gode IT-systemer har å si for kundene.

Målet med opplæringen er å bli forretningskonsulent innen ERP-systemet Infor M3 og være forberedt på utfordringene vi står overfor hver dag. Det har vært fokus på at opplæringen skal være forankret i reelle kundecaser, og det vi har lært under kursene - har vi fått muligheten til å implementere direkte i kundeprosjekter etter opplæringen.

Etter å ha vært innom forskjellige områder av M3, som for eksempel: finans, innkjøp, produksjon, logistikk og kundeordre, valgte vi det området vi skal spesialisere oss i. Med bakgrunn som siviløkonom så spesialiserer jeg meg som M3 finanskonsulent, og har fått tildelt en mentor som er seniorkonsulent innen finans.

2. Komme i gang

Når opplæringen i Sverige var gjennomført og jeg var tilbake i Oslo, var jeg klar for å bli med mentoren min ut til kunder og på prosjekter. De neste månedene fikk jeg blant annet mulighet til å bli ut på kundemøter, delta på workshops, full-skala tester og lage løsningsforslag til nye prosjekter. Flere av prosjektene hadde kommet langt i prosessen, og det var en interessant å bruke kunnskapen om systemet og se det i sammenheng med kundens forretningsprosesser.

Etter opplæringen, hvor hoveddelen var teoretisk, er det veldig spennende og lærerikt å oppleve hvordan Infor M3 fungerer ute hos kunder og hva som kreves for at et ERP-prosjekt lykkes.

3. Fra trainee til prosjektledelse

I tillegg til å følge mentoren min på de prosjektene hun hadde ansvar for, ble jeg også sendt alene til kunde hvor jeg har vært on-site flere dager i uken. Prosjektet er for tiden et av Norges største ERP-prosjekter, og jeg har fått mulighet til å jobbe tett sammen med prosjektlederne, noe som har gitt meg god innsikt i prosjektstyring, metoder og planlegging av et IT-prosjekt. 
Jeg ble med en gang en del av prosjektledergruppen og startet med å gjøre administrative oppgaver, før jeg etter kort tid fikk mer ansvar, og ble delprosjektleder. Overgangen fra å være trainee til å jobbe med prosjektledelse har vært spennende, utfordrende og lærerik.

Herfra ser fremtiden veldig spennende ut, med flere store prosjekter på gang i både Norge og i utlandet samt nåværende prosjekter som går inn i nye faser. 

 

Alle ledige stillinger

Opprett kontakt med oss for å bli oppdatert om nye stillinger.

Jobber du allerede i Columbus Norge?

Bli med oss i rekrutteringen og finn din neste kollega.

email
@columbusglobal.com
  • Adnan
  • Åge
  • Alexander Tonelli
  • Alexandra
  • Anders
  • Andrea
  • Andreas
  • Anthony
  • Atle
  • Aud Sissel
Teamtailor

Karrierenettsted fra Teamtailor